Take Me Anywhere

Rönkkö Nastja Säde

Taiteilija ratsasti hevosella ilman suitsia tai satulaa. Hänen silmänsä oli sidottu ja hän antoi hevosen viedä hänet minne vain. Hän halusi antaa hevoselle kaiken päätösvallan liikkumisestaan, niin että heidän valtasuhteensa oli käännetty päälaelleen. Taiteilija ei käyttänyt näköaistiaan ja hänen oli luotettava hevoseen täysin. Teos kuvattiin Joshua Tree National Parkissa Kaliforniassa.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:10:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Take Me Anywhere
Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Luke Turner (Kuvaaja), Nastja Säde Rönkkö (Käsikirjoittaja), Luke Turner (Leikkaaja), Nastja Säde Rönkkö (Ohjaaja), Nastja Säde Rönkkö (Tekijä), Nastja Säde Rönkkö (Tuottaja), Luke Turner (Äänisuunnittelu), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja)
Nastja Säde Rönkkö (s. 1985) on helsinkiläinen taiteilija. Hänen taiteellinen työskentelynsä ulottuu videoteoksista, performansseista, installaatioista ja osallistavasta taiteesta internet- ja tekstipohjaiseen taiteeseen. Hän on toteuttanut kansainvälisiä näyttelyitä esimerkiksi Lontoon Royal Academy of Artsissa, FACT Liverpoolissa, Sydneyn Oopperatalossa sekä Kiasmassa. Viimeisimpiin näyttelyihin lukeutuu for those yet to be Espoon Modernin taiteen museo EMMAssa (2020), 24/7 Lontoon Somerset Housessa (2019), Altered Breaths, Future Feelings Tampereen Taidemuseossa sekä for your charred bones and restless soul Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa (2019). Hänet palkittiiin vuoden 2019 Nuorena taiteilijana. Tulevia projekteja on mm. Glasgow International ja XXV Mäntän Taideviikot 2021.