Altered Breaths, Future Feelings

Nastja Säde Rönkkö

Altered Breaths, Future Feelings on video, joka on syntynyt tunteesta, että meille tuttu maailma on loppumassa: ekologiset, poliittiset ja teknologiset tarinat ja historiat ovat räjähdysherkkiä ja epävakaita. Videon kertojaääni jostain määrittelemättömästä tulevaisuudesta käsittelee rakkautta, toivoa, tulevaisuutta, alkua, myyttejä, ympäristökatastrofeja ja sukupuuttoon kuolleita lajeja. Teoksessa pohditaan yhden aikakauden mahdollisia loppuja, sen monimutkaisia historioita, tarinoita ja muuttuvia identiteettejä. Videon tarkoituksena on tarkastella ihmisten ja muiden olioiden mahdollisia yhteisiä tulevaisuuksia, sekä tarvetta elää, muistaa ja toimia yhdessä. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:08:25
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Altered Breaths, Future Feelings
Englanninkielinen nimi

Altered Breaths, Future Feelings

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Iris Kärkkäinen (Kuvaaja), Nastja Säde Rönkkö (Kuvaaja), Nastja Säde Rönkkö (Käsikirjoittaja), Heli Kota (Leikkaaja), Nastja Säde Rönkkö (Leikkaaja), Nastja Säde Rönkkö (Ohjaaja), Timo Kaukolampi (Säveltäjä), Nastja Säde Rönkkö (Tekijä), Nastja Säde Rönkkö (Tuottaja), Timo Kaukolampi (Äänisuunnittelu), Timo Kaukolampi (Esiintyjä), Julia Vogl (Näyttelijä), Tampereen taidemuseo - Tampere Art Museum (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Nastja Säde Rönkkö (s. 1985) on helsinkiläinen taiteilija. Hänen taiteellinen työskentelynsä ulottuu videoteoksista, performansseista, installaatioista ja osallistavasta taiteesta internet- ja tekstipohjaiseen taiteeseen. Hän on toteuttanut kansainvälisiä näyttelyitä esimerkiksi Lontoon Royal Academy of Artsissa, FACT Liverpoolissa, Sydneyn Oopperatalossa sekä Kiasmassa. Viimeisimpiin näyttelyihin lukeutuu for those yet to be Espoon Modernin taiteen museo EMMAssa (2020), 24/7 Lontoon Somerset Housessa (2019), Altered Breaths, Future Feelings Tampereen Taidemuseossa sekä for your charred bones and restless soul Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa (2019). Hänet palkittiiin vuoden 2019 Nuorena taiteilijana. Tulevia projekteja on mm. Glasgow International ja XXV Mäntän Taideviikot 2021.