Sun kanssa

Virkajärvi Sampsa

Vanha isä makaa sängyllä, eikä jaksa edes puhua - on aika jättää jäähyväisiä. Teoksessa poika yrittää ymmärtää isäänsä ja itseään keski-ikäisenä pienten lasten isänä. Teoksessa käydään läpi isän ja pojan välistä muuttuvaa suhdetta - läheisyyttä, ihailua, erilaisuutta, puhumattomuutta. Vuosien etäisyyden jälkeen heidän välilleen rakennetaan pojan näkökulmasta ymmärryksen ja jonkinlaisen jatkuvuudenkin mahdollisuutta. Kaikesta luopumaan valmiina isä kykenee antamaan pojalleen jotain oleellista ja yksinkertaisen kaunista. Vanhoja valokuvia ja kaitafilmejä on käytetty osana teosta.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:17:34
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Sun kanssa
Suomenkielinen nimi
Sun kanssa
Englanninkielinen nimi
With You
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sampsa Virkajärvi (Kuvaaja), Sampsa Virkajärvi (Käsikirjoittaja), Sampsa Virkajärvi (Leikkaaja), Sampsa Virkajärvi (Ohjaaja), Sampsa Virkajärvi (Tekijä), Sampsa Virkajärvi (Tuottaja), Sampsa Virkajärvi (Äänisuunnittelu), Sampsa Virkajärvi (Kuvaaja), Sampsa Virkajärvi (Näyttelijä), Sampsa Virkajärvi (Ääni), Salla Hämäläinen (Ääni)
Pressikuvat

Sampsa Virkajärvi

Syntynyt: 1970

Sampsa Virkajärvi on kuvataiteilija ja dokumenttikuvaaja. Hänen teoksensa käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä ja historiallisia aiheita. Virkajärvi on kiinnostunut siitä miten ihmiset kokevat elämän taloudellisten voimien ja teknologieten muutosten paineessa. Hänen teoksensa tutkivat tapoja joilla yritämme tehdä maailmaa itsellemme ymmärrettäväksi ja sopivaksi. Virkajärven teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla, mukaan lukien Helsingin taidemuseon Kluuvin galleriassa (2008), Mäntän kuvataideviikoilla (2008), Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008) ja Helsingin Taidehallissa (2001).