Mitä jää?

Sampsa Virkajärvi

Videoteos kuvaa muistisairaan äidin viimeisiä vuosia omassa kodissaan ja sitä millaisiksi aika ja paikka muuttuvat sairauden edetessä: miten montaa kotia hän asuu samanaikaisesti. Teos kuvaa myös niitä vaikeuksia, joita vanha ihminen ja hänen hoitajansa kohtaavat, kun ei muista, näe ja hahmota. Virkajärvi kuvaa teoksissaan intiimillä ja esseistisellä otteella elämäntilanteiden haastavuutta sekä niiden mielessä saamaa muotoa – millaista on nyt ja miten sitä voi yrittää ymmärtää, sietää ja hyväksyä.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:22:32
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Mitä jää?
Suomenkielinen nimi

Mitä jää?

Englanninkielinen nimi

What Remains?

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sampsa Virkajärvi (Kuvaaja), Sampsa Virkajärvi (Käsikirjoittaja), Sampsa Virkajärvi (Leikkaaja), Sampsa Virkajärvi (Ohjaaja), Sampsa Virkajärvi (Tekijä), Sampsa Virkajärvi (Tuottaja), Sampsa Virkajärvi (Äänisuunnittelu), Raija Virkajärvi (Näyttelijä), Riikka Lenkkeri (Näyttelijä), Sampsa Virkajärvi (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Sampsa Virkajärvi (Rahoittaja)
Pressikuvat

Sampsa Virkajärvi

Syntynyt: 1970

Sampsa Virkajärvi on kuvataiteilija ja dokumenttikuvaaja. Hänen teoksensa käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä ja historiallisia aiheita. Virkajärvi on kiinnostunut siitä miten ihmiset kokevat elämän taloudellisten voimien ja teknologieten muutosten paineessa. Hänen teoksensa tutkivat tapoja joilla yritämme tehdä maailmaa itsellemme ymmärrettäväksi ja sopivaksi. Virkajärven teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla, mukaan lukien Helsingin taidemuseon Kluuvin galleriassa (2008), Mäntän kuvataideviikoilla (2008), Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008) ja Helsingin Taidehallissa (2001).