Elina

Sampsa Virkajärvi

Elina-videon päähenkilöksi muodostuu vanhan maatalon naimaton tytär Elina, joka työskenteli koko elämänsä talon, veljensä ja Jumalan eteen. Teoksessa etsitään, mitä hänestä ja hänen elämänpiiristään on nyt jäljellä ja miten tulkita löytynyttä. Talo on tyhjillään ja Elinan elämä hahmottuu muutamien valokuvien, esineiden ja aikalaiskertomuksen kautta. Yhtä paljon kuin teos kertoo Elinasta, se kertoo myös unohtamisesta ja jo kadonneesta elämäntavasta. Kuvallisena materiaalina on käytetty vanhoja valokuvia, haastattelua, vanhaa maalaistaloa. teos liikkuu taidevideon ja dokumenttielokuvan vaikeasti määriteltävässä välimaastossa.

Production Year
2005
Duration
00:17:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Elina
Finnish Title
Elina
English Title
Elina
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Sampsa Virkajärvi (Kuvaaja), Sampsa Virkajärvi (Käsikirjoittaja), Sampsa Virkajärvi (Leikkaaja), Sampsa Virkajärvi (Ohjaaja), Jani Kuivajärvi (Säveltäjä), Sampsa Virkajärvi (Tekijä), Sampsa Virkajärvi (Äänisuunnittelu)
Press Photos

Sampsa Virkajärvi

Born: 1970

Sampsa Virkajärvi on kuvataiteilija ja dokumenttikuvaaja. Hänen teoksensa käsittelevät kulttuurisia kysymyksiä ja historiallisia aiheita. Virkajärvi on kiinnostunut siitä miten ihmiset kokevat elämän taloudellisten voimien ja teknologieten muutosten paineessa. Hänen teoksensa tutkivat tapoja joilla yritämme tehdä maailmaa itsellemme ymmärrettäväksi ja sopivaksi. Virkajärven teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla, mukaan lukien Helsingin taidemuseon Kluuvin galleriassa (2008), Mäntän kuvataideviikoilla (2008), Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008) ja Helsingin Taidehallissa (2001).