Uudisasukkaat

Rosa Liksom

Turvapaikanhakija Afganistanista on saanut turvapaikan Lapista, tyhjenneestä kylästä. Hän totuttelee vuoden kierron ajan (4 vuodenaikaa) asumaan tyhjäksi jääneessä peräpohjalaisessa maalaistalossa. Pian tulevat hänen sukulaisnaisensa Afganistanista asuttamaan kylmää tilaa hänen kanssaan. Tila saa uuden elämän.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:03:43
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Settlers
Suomenkielinen nimi

Uudisasukkaat

Englanninkielinen nimi

Settlers

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Rosa Liksom (Kuvaaja), Rosa Liksom (Käsikirjoittaja), Heikki Kotsalo (Leikkaaja), Rosa Liksom (Ohjaaja), Rosa Liksom (Tekijä), Rosa Liksom (Näyttelijä), Cowmama Oy (Rahoittaja), Cowmama Oy (Tuotantoyhtiö), Heikki Kotsalo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Rosa Liksom asuu ja työskentelee Helsingissä. Jo vuosikymmenten ajan Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Liksom varttui lapsuutensa pienessä lappilaisessa kyläyhteisössä meänkielisellä alueella. Hän muutti Helsinkiin vuonna 1977. Liksom on opiskellut antropologiaa ja yhteiskuntatieteitä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Moskovassa. Vuodet 1982–86 hän vietti Kristianian vapaakaupungissa Kööpenhaminassa, kunnes suuntasi vuonna 1986 tutkimusmatkalle Siperiaan ja Mongoliaan. Pari vuotta myöhemmin hän matkusti kommunistiseen Kiinaan ja sen jälkeen Austiniin Texasiin. Sittemmin Liksom on viihtynyt pysyvämmin Helsingissä. Kirjallisten teosten lisäksi Liksom on maalannut ja tehnyt lyhytelokuvia vuodesta 1985. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvia, värityskirjan ja lastenkirjoja.