Finlandia - Suburban landscape

Liksom Rosa

Afganistanilaisiin sinisiin burkiin pukeutuneet naiset tekevät nyrjähteleviä kotoutumisharjoituksia helsinkiläisissä lähiöissä neljänä eri vuodenaikana.
Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:32:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Finlandia - Suburban landscape
Suomenkielinen nimi
Finlandia - Suburban landscape
Englanninkielinen nimi
Finlandia - Suburban landscape
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Rosa Liksom (Käsikirjoittaja), Rosa Liksom (Ohjaaja), Rosa Liksom (Tekijä), Kari Pullinen (Kuvaaja), Rosa Liksom (Kuvaaja), Roni Martin (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Rosa Liksom asuu ja työskentelee Helsingissä. Jo vuosikymmenten ajan Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Liksom varttui lapsuutensa pienessä lappilaisessa kyläyhteisössä meänkielisellä alueella. Hän muutti Helsinkiin vuonna 1977. Liksom on opiskellut antropologiaa ja yhteiskuntatieteitä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Moskovassa. Vuodet 1982–86 hän vietti Kristianian vapaakaupungissa Kööpenhaminassa, kunnes suuntasi vuonna 1986 tutkimusmatkalle Siperiaan ja Mongoliaan. Pari vuotta myöhemmin hän matkusti kommunistiseen Kiinaan ja sen jälkeen Austiniin Texasiin. Sittemmin Liksom on viihtynyt pysyvämmin Helsingissä. Kirjallisten teosten lisäksi Liksom on maalannut ja tehnyt lyhytelokuvia vuodesta 1985. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvia, värityskirjan ja lastenkirjoja.