Exitus

Rosa Liksom

Kuollut nainen, jonka kasvoilla on valkoinen kuolinliina, herää takaisin henkiin. Hän herää siis kuolleista, tanssii itsensä hyvin hitaasti ja tuskallisesti takaisin elämään.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:04:36
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Exitus
Suomenkielinen nimi

Exitus

Englanninkielinen nimi

Exitus

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kari Pullinen (Kuvaaja), Rosa Liksom (Käsikirjoittaja), Heikki Kotsalo (Leikkaaja), Rosa Liksom (Ohjaaja), Roni Martin (Säveltäjä), Rosa Liksom (Tekijä), Cowmama oy (Tuottaja), Kaari Martin (Koreografi), Uudenmaan taidetoimikunta (Rahoittaja), Kaari Martin (Tanssi), Riku Virtanen (Valomies)
Pressikuvat
Rosa Liksom asuu ja työskentelee Helsingissä. Jo vuosikymmenten ajan Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Liksom varttui lapsuutensa pienessä lappilaisessa kyläyhteisössä meänkielisellä alueella. Hän muutti Helsinkiin vuonna 1977. Liksom on opiskellut antropologiaa ja yhteiskuntatieteitä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Moskovassa. Vuodet 1982–86 hän vietti Kristianian vapaakaupungissa Kööpenhaminassa, kunnes suuntasi vuonna 1986 tutkimusmatkalle Siperiaan ja Mongoliaan. Pari vuotta myöhemmin hän matkusti kommunistiseen Kiinaan ja sen jälkeen Austiniin Texasiin. Sittemmin Liksom on viihtynyt pysyvämmin Helsingissä. Kirjallisten teosten lisäksi Liksom on maalannut ja tehnyt lyhytelokuvia vuodesta 1985. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvia, värityskirjan ja lastenkirjoja.