Päämies

Liksom Rosa

Hanasaaren kulttuurikeskuksen alkuperäinen, 1970-luvun robusti charmi, kohtalokas nainen, Kekkonen. Tässä ainekset salaperäiseen kohtaamiseen meren äärellä.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:19:55
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Päämies
Suomenkielinen nimi

Päämies

Englanninkielinen nimi

The Big Boss

Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Rosa Liksom (Kuvaaja), Rosa Liksom (Käsikirjoittaja), Rosa Liksom (Lavastaja), Heikki Kotsalo (Leikkaaja), Roni Martin (Musiikki), Rosa Liksom (Puvustaja), Rosa Liksom (Tekijä), Heikki Kotsalo (Äänisuunnittelu), Roilk Ruskelin (Näyttelijä), Irina Pulkka (Näyttelijä), Kalle Holmberg (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Cowmama Oy (Tuottaja)
Rosa Liksom asuu ja työskentelee Helsingissä. Jo vuosikymmenten ajan Liksom on ihastuttanut koti- ja ulkomaista kulttuuria maalauksillaan, kirjoituksillaan, näytelmillään ja videoteoksillaan. Liksom varttui lapsuutensa pienessä lappilaisessa kyläyhteisössä meänkielisellä alueella. Hän muutti Helsinkiin vuonna 1977. Liksom on opiskellut antropologiaa ja yhteiskuntatieteitä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Moskovassa. Vuodet 1982–86 hän vietti Kristianian vapaakaupungissa Kööpenhaminassa, kunnes suuntasi vuonna 1986 tutkimusmatkalle Siperiaan ja Mongoliaan. Pari vuotta myöhemmin hän matkusti kommunistiseen Kiinaan ja sen jälkeen Austiniin Texasiin. Sittemmin Liksom on viihtynyt pysyvämmin Helsingissä. Kirjallisten teosten lisäksi Liksom on maalannut ja tehnyt lyhytelokuvia vuodesta 1985. Lisäksi hän on tehnyt sarjakuvia, värityskirjan ja lastenkirjoja.