Pimeä olento

Pasi Autio

Teoksessa kuvataan iäkkään naisen kasvoja edestäpäin. Naisen kasvojen piirteet muuttuvat eläimellisiksi ja oliomaisiksi valaistuksen alkaessa himmentyä. Lopulta naisen kasvot katoavat kokonaan lukuun ottamatta muutamaa kiiluvaa valopistettä, jotka heijastuvat hänen silmistään. Hetken kuluttua valo alkaa taas voimistua ja kasvot palaavat näkyviin käyden läpi saman muutoksen mutta vain toisinpäin, oliomaisesta inhimilliseksi.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:02:01
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Pimeä olento
Suomenkielinen nimi

Pimeä olento

Englanninkielinen nimi

Dark Creature

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Pasi Autio (Kuvaaja), Pasi Autio (Käsikirjoittaja), Pasi Autio (Ohjaaja), Pasi Autio (Tekijä), Inari Virmakoski (Esiintyjä), Pasi Autio (Leikkaaja), Helsingin kaupunki (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pasi Autio on vaasalaissyntyinen mediataitelija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän käyttää välineinään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Häntä kiinnostavat ihmisen mielen ja ympäröivän todellisuuden vuorovaikutus sekä itsestään selviltä näyttävät mutta monimutkaiset tapahtumat. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa todellisuus, jossa realismi ja mielikuvitus sekoittuvat omaksi kokonaisuudekseen.