Painava hame

Hukkataival Helinä

Perinne ja opitut tavat saattavat vaikuttaa niin vahvasti, että erilaisia tai uusia mahdollisuuksia ei uskalla edes ajatella. Videoperformanssissa arkiaskareitaan suljetussa ympäristössä tekevä nainen tunnistaa perinteen paineen ja päättää vapautua siitä vaikka ei vielä voi tietää, mitä tämä askel eteenpäin ja ylöspäin voi tuoda tullessaan. Modernin suurkaupungin äänimaailma vaikuttaa hänen päätökseensä ja alleviivaa sitä. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:03:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Painava hame
Suomenkielinen nimi

Painava hame

Englanninkielinen nimi

Heavy Skirt

Tuotantomaat
Finland, Italy
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Helinä Hukkataival (Kuvaaja), Helinä Hukkataival (Käsikirjoittaja), Helinä Hukkataival (Leikkaaja), Helinä Hukkataival (Ohjaaja), Helinä Hukkataival (Tekijä), Anne Biringvad (Näyttelijä), Helinä Hukkataival (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Helinä Hukkataival on työskennellyt media- ja performanssitaiteilijana vuodesta 1969 ja toiminut taideopettajana aina vuoteen 2001 asti. Hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa. Hänen teoksiaan on nähty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. !990-luvulta lähtien Hukkataipaleen teokset ovat olleet enimmäkseen performanssitaidetta, mutta nykyisin hän yhdistää niihin myös liikkuvaa kuvaa. Hänen teoksensa käsittelevät universaalin etsimistä yksityisessä kokemuksessa. Hukkataival sai Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2004.