Metsämartta

Helinä Hukkataival

Metsämartta on osa valokuva- ja videosarjaa Ensin on oltava Martta. Vuodenaika vaihtuu syksystä talveksi, mutta Metsämartta jatkaa hiljaista työtään suomalaisen metsän keskellä. Metsämartta on vastapari Rooman keskustassa 2014 kuvatulle Ei milloinkaan laiskana -videolle.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:03:25
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Metsämartta
Suomenkielinen nimi

Metsämartta

Englanninkielinen nimi

Forest Martha

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ville Ruokonen (Kuvaaja), Marjo Teivonen (Kuvaaja), Helinä Hukkataival (Käsikirjoittaja), Helinä Hukkataival (Leikkaaja), Helinä Hukkataival (Ohjaaja), Helinä Hukkataival (Tekijä), Helinä Hukkataival (Näyttelijä), Helinä Hukkataival (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Helinä Hukkataival on työskennellyt media- ja performanssitaiteilijana vuodesta 1969 ja toiminut taideopettajana aina vuoteen 2001 asti. Hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa. Hänen teoksiaan on nähty näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. !990-luvulta lähtien Hukkataipaleen teokset ovat olleet enimmäkseen performanssitaidetta, mutta nykyisin hän yhdistää niihin myös liikkuvaa kuvaa. Hänen teoksensa käsittelevät universaalin etsimistä yksityisessä kokemuksessa. Hukkataival sai Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2004.