Modern Humans

Nuutilainen Okku, Grönlund Liinu

Videoteoksessa Modern Humans pieni valkoinen koira elää jokapäiväistä elämäänsä kaupunkiasunnossa. Se vaeltaa yksin huoneesta toiseen, torkkuu sohvalla ja odottaa. Sade ropisee hiljalleen ikkunaan. Koiran olemiseen kerrostuu katkelmia Jean-Luc Godardin elokuvasta Le Mépris. Elokuvan dialogia on tekstitetty osaksi teosta. Ihmisen maailman jännitteet ja toiveet suhteessa toisiin heijastuvat pieneen eläimeen, jolle on langennut rooli ihmisen kumppanina ja uskollisena ystävänä. Sateisen iltapäivän hetki kasvaa merkitysten kyhäelmäksi.

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:07:36
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Modern Humans
Englanninkielinen nimi

Modern Humans

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Liinu Grönlund (Kuvaaja), Okku Nuutilainen (Kuvaaja), Liinu Grönlund (Käsikirjoittaja), Okku Nuutilainen (Käsikirjoittaja), Liinu Grönlund (Ohjaaja), Okku Nuutilainen (Ohjaaja), Mikko Levoska (Säveltäjä), Okku Nuutilainen (Tekijä), Liinu Grönlund (Tekijä), Okku Nuutilainen (Tuottaja), Liinu Grönlund (Tuottaja), Liinu Grönlund (Äänisuunnittelu), Okku Nuutilainen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Okku Nuutilainen

Syntynyt: 1981

Okku Nuutilainen (s.1981) on Helsingissä asuva elokuvantekijä ja kuvataiteilija. Hänen teoksilleen on leimallista useamman hetken kerrostaminen yhdeksi rakennetuksi todellisuudeksi. Teosten taustana on elokuvakerronnan lainalaisuuksien tutkiminen.
Liinu Grönlund (s. 1984) on helsinkiläinen taiteilija, joka työskentelee videon ja elokuvan parissa. Hän on kiinnostunut katoavan maailman arkistoinnista ja hänen teoksensa käsittelevätkin usein vierautta tai etäisyyttä sekä ääripäitä kiinnittäen erityistä huomiota luonnontieteisiin ja luonnonsuojeluun. Grönlund on valmistunut Aalto-yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta (2008) ja Kuvataideakatemiasta (2012). Hänen teoksiaan on ollut esillä näyttelyissä ja festivaaleilla mm. Helsingissä, Lontoossa, Málagassa, Moskovassa ja New Yorkissa.