Joulumysteeri

Erkki Kurenniemi

Joulumysteeri on Kurenniemen ainoa käsikirjoitettu lyhyt fiktio. Kurenniemi ja ystävät esittävät joulumysteerin vapaasti tulkittuna synnittömästä sikiämisestä Itämaan tietäjiin. Tietäjät tosin tukeutuvat Tiibetiläiseen Kuolleiden kirjaan ja hiihtolasit ja tonttulakki päässä syntyvä Jeesus-lapsi sytyttää ensi töikseen sätkän.

Production Year
1969
Duration
00:03:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Joulumysteeri
English Title

Christmas Mystery

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
No
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Frederik Lagus (Näyttelijä), Sini Lehtonen (Näyttelijä), Meri Vennamo (Näyttelijä), Paavo Lehtonen (Näyttelijä), Sisko Ramsay (Näyttelijä), Erkki Kurenniemi (Näyttelijä)
Press Photos

Erkki Kurenniemi

Born: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.