Firenze

Erkki Kurenniemi

Osittain matkalla elektroakustisen musiikin konferenssiin kuvattu teos kätkee kaksoisvalotuksiinsa niin Alppeja, Firenzeä, Milanoa kuin Suomen kesääkin. Pathé-kamera mahdollistaa Kurenniemen palailevan kuvaustyylin: samojen ruutujen päälle voidaan kuvata uudelleen. Kurenniemen alkuperäiset 16 mm filmit olivat mykkiä, mutta vuonna 2003 Mika Taanila ja Kurenniemi lisäsivät tähän versioon kappaleet Prelude (1969) ja Hana (1970).

Tuotantovuosi
1970
Kesto
00:09:14
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Firenze
Suomenkielinen nimi

Firenze

Englanninkielinen nimi

Florence

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Raimo Tuomela (Näyttelijä), Carlo Rognoni (Näyttelijä), Paavo Lehtonen (Näyttelijä), Eira Stenberg (Näyttelijä), Pirkko Peltonen (Näyttelijä), Mika Taanila (Äänen jälkituotanto)
Pressikuvat

Erkki Kurenniemi

Syntynyt: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.