Firenze

Erkki Kurenniemi

Osittain matkalla elektroakustisen musiikin konferenssiin kuvattu teos kätkee kaksoisvalotuksiinsa niin Alppeja, Firenzeä, Milanoa kuin Suomen kesääkin. Pathé-kamera mahdollistaa Kurenniemen palailevan kuvaustyylin: samojen ruutujen päälle voidaan kuvata uudelleen. Kurenniemen alkuperäiset 16 mm filmit olivat mykkiä, mutta vuonna 2003 Mika Taanila ja Kurenniemi lisäsivät tähän versioon kappaleet Prelude (1969) ja Hana (1970).

Production Year
1970
Duration
00:09:14
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Firenze
Finnish Title

Firenze

English Title

Florence

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Carlo Rognoni (Näyttelijä), Raimo Tuomela (Näyttelijä), Paavo Lehtonen (Näyttelijä), Pirkko Peltonen (Näyttelijä), Eira Stenberg (Näyttelijä), Mika Taanila (Äänen jälkituotanto)
Press Photos

Erkki Kurenniemi

Born: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.