Computer Music

Kurenniemi Erkki

Elokuvan pääosissa ovat Helsingin yliopiston ydinfysiikan laitoksen Elliott 803 ja Turun yliopiston laskentakeskuksen IBM 1130. Turhautuminen ja reikänauhojen alle hautautuminen vaihtuvat iloon koneellisen taiteen mahdollisuuksista. Kurenniemen alkuperäiset 16 mm filmit olivat mykkiä, mutta vuonna 2003 Mika Taanila ja Kurenniemi lisäsivät tähän versioon kappaleen Saharan uni (1967).

Tuotantovuosi
1966
Kesto
00:06:26
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Computer Music
Englanninkielinen nimi

Computer Music

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Kari Hakala (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Markku Nurminen (Näyttelijä), Kari Hakala (Näyttelijä)
Pressikuvat

Erkki Kurenniemi

Syntynyt: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.