Electronics In the World of Tomorrow

Kurenniemi Erkki

Amerikkalaisesta Electronics-lehdestä leikatuissa kuvissa komponentit ja mikropiirit näyttäytyvät dekoratiivisina ja kiehtovina. Kurenniemi voimistaa vaikutelmaa laittamalla valokuvat pyörimään levylautasella. Tulevaisuuden teknologian lomassa pilkahtaa 1960-luvun kesäklassikko: venettä soudetaan mökkirantaan. Kurenniemen alkuperäiset 16 mm filmit olivat mykkiä, mutta vuonna 2003 Mika Taanila ja Kurenniemi lisäsivät tähän versioon kappaleen On–Off (1963).

Tuotantovuosi
1964
Kesto
00:04:55
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Electronics In the World of Tomorrow
Englanninkielinen nimi

Electronics in the World of Tomorrow

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Ilmari Tawastsjerna (Näyttelijä), Mika Taanila (Äänen jälkituotanto)
Pressikuvat

Erkki Kurenniemi

Syntynyt: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.