Electronics In the World of Tomorrow

Erkki Kurenniemi

Amerikkalaisesta Electronics-lehdestä leikatuissa kuvissa komponentit ja mikropiirit näyttäytyvät dekoratiivisina ja kiehtovina. Kurenniemi voimistaa vaikutelmaa laittamalla valokuvat pyörimään levylautasella. Tulevaisuuden teknologian lomassa pilkahtaa 1960-luvun kesäklassikko: venettä soudetaan mökkirantaan. Kurenniemen alkuperäiset 16 mm filmit olivat mykkiä, mutta vuonna 2003 Mika Taanila ja Kurenniemi lisäsivät tähän versioon kappaleen On–Off (1963).

Production Year
1964
Duration
00:04:55
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Electronics In the World of Tomorrow
English Title

Electronics in the World of Tomorrow

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Erkki Kurenniemi (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Erkki Kurenniemi (Tekijä), Ilmari Tawastsjerna (Näyttelijä), Mika Taanila (Äänen jälkituotanto)
Press Photos

Erkki Kurenniemi

Born: 1941

Erkki Kurenniemi (s. 1941) on suomalainen elektronimusiikin pioneeri, jonka tekemiset ja tuotanto ennakoivat tietokoneiden mullistavaa vaikutusta niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Vuosina 1964–71 Kurenniemi teki joukon 16mm lyhytelokuvia, joihin on vuonna 2003 yhdistetty Kurenniemen elektronista musiikkia samalta ajalta. Lyhytelokuvissa futuristinen koneromantiikka yhdistyy orgaanisen luonnon aistikkuuteen. Osa teoksista on myös ainutlaatuisia dokumentteja Helsingin 1960-luvun underground-nuorison ilottelusta.