Irtautunut

Pennanen Anu

Kun aika oli pysähtynyt, ei ollut mitään tehtävissä. Korttelia kiertävät autot pitivät naista valveilla. Hän nousi ja kierteli asunnossa. Asiat olivat kuten olivat, merkityksineen, paikallaan pimeässä. Hän merkitsi kaiken valolla ja herätti miehen. Oli valoisaa.

Tuotantovuosi
2002
Kesto
00:04:12
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Irtautunut
Suomenkielinen nimi
Irtautunut
Englanninkielinen nimi
Detached
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anu Pennanen (Käsikirjoittaja), Jan Andersson (Leikkaaja), Anu Pennanen (Ohjaaja), Anu Pennanen (Tekijä), Sanna Kultanen (Tuottaja), Nina Pätilä (Esiintyjä), Joona Halonen (Esiintyjä), Teeteri Uusitalo (Kuvaaja), Anders Bergman (Lavastusrakennus), Heli Lakaniemi (Lavastusrakennus), Tarja Saikkonen (Maskeeraaja), Annika Björkman (Näyttämösuunnittelu), Ville Hyvönen (Ääni)
Pressikuvat
Anu Pennanen on Berliinissä asuva taiteilija joka työskentelee liikkuvan kuvan parissa. Hän on kiinnostunut urbaanin arkkitehtuurin ja modernisaation vieraannuttavista vaikutuksista ihmisten arkeen. Pennanen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin ja festivaaleille vuodesta 2004, mukaan lukien CCA Glasgowssa (2013), Nykytaiteen museo Kiasma (2012), CAC Vilnassa (2011), Pompidou-keskus Pariisissa (2010), Ars Baltica -valokuvatriennaali (2008, 2007), Frankfurter Kunstverein (2007), Manifesta 5 (2004) ja Momentum pohjoismainen taidebiennaali Mossissa, Norjassa (2004). Vuonna 2011 hänet palkittiin Kasselin Dokfestissa parhaasta mediainstallaatiosta. Vuodesta 2011 Pennanen on ollut osa taiteilijaduoa yhdessä Stéphane Querrecin kanssa.