A Poem to Read When I'm Gone

Anu Pennanen

Mies karkaa vastaanottokeskuksesta Berliinin vanhalta lentokentältä Tempelhofista. Hän on kenties syyrialainen, kenties afghanistanilainen, kenties kurdi. Hän selviytyy talvesta kesään mutta löytää itsensä teljettynä ulkotiloissa pysyttelyn kierteeseen. Elokuva ei ole dokumenttielokuva muttei fiktiotakaan. Teos käsittelee, miten välitteinen on suhteemme todellisuuteen, kun yritämme esittää sitä. Miehen valitukset ammentavat runoudesta mutta paljastavat maanpakolaisuuden kauhun. Samalla monologi kasvaa hitaasti protestiksi ei-toivotuksi tekemistä vastaan.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:27:49
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
A Poem to Read When I'm Gone
Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Katharina Diessner (Kuvaaja), Stéphane Querrec (Käsikirjoittaja), Anu Pennanen (Leikkaaja), Anu Pennanen (Ohjaaja), Anu Pennanen (Tekijä), Pelle Venetjoki (Äänisuunnittelu), Yazmeen Baker (Näyttelijä), Korkmaz Arslan (Näyttelijä), VISEK (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), HIAP (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Palo Production (Tuotantoyhtiö)
Anu Pennanen on Berliinissä asuva taiteilija joka työskentelee liikkuvan kuvan parissa. Hän on kiinnostunut urbaanin arkkitehtuurin ja modernisaation vieraannuttavista vaikutuksista ihmisten arkeen. Pennanen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin ja festivaaleille vuodesta 2004, mukaan lukien CCA Glasgowssa (2013), Nykytaiteen museo Kiasma (2012), CAC Vilnassa (2011), Pompidou-keskus Pariisissa (2010), Ars Baltica -valokuvatriennaali (2008, 2007), Frankfurter Kunstverein (2007), Manifesta 5 (2004) ja Momentum pohjoismainen taidebiennaali Mossissa, Norjassa (2004). Vuonna 2011 hänet palkittiin Kasselin Dokfestissa parhaasta mediainstallaatiosta. Vuodesta 2011 Pennanen on ollut osa taiteilijaduoa yhdessä Stéphane Querrecin kanssa.