Hamish and Eeva II

Eeva-Mari Haikala

Nainen ja mies vetävät samanaikaisesti toisen kehoa lähemmäs, ja työntävät toista kauemmas. Teoksen lähtökohtina ovat olleet walesilaisen taidemaalarin Gwen Johnin (1876–1939) kirjeet ja muistikirjat. Ne innoittivat miettimään kysymyksiä yksinäisyydestä, kaipauksesta, ja kuinka ilmaista näitä katoavia ja hauraita aiheita kehollisesti.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:21:31
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hamish and Eeva II
Englanninkielinen nimi

Hamish and Eeva II

Tuotantomaat
Finland, United Kingdom
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nikita Blom Line (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Käsikirjoittaja), Eeva-Mari Haikala (Leikkaaja), Eeva-Mari Haikala (Ohjaaja), Eeva-Mari Haikala (Tekijä), Eeva-Mari Haikala (Näyttelijä), Hamish MacPherson (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Eeva-Mari Haikala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Eeva-Mari Haikala työskentelee pääasiallisesti videon, valokuvan ja performanssin parissa. Haikala on väitellyt taiteen tohtoriksi (PhD) Lontoossa Roehamptonin yliopiston draaman, teatterin ja performanssi -osastolla. Taiteessaan ja tutkimuksessaan Eeva-Mari Haikala on kiinnostunut kehollisuudesta, omaelämäkerrallisuudesta ja historiankirjoituksesta. Usein hänen teoksensa lähestyvät naisena olemista huumorin kautta. Haikalan teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla 2000-luvun alusta lähtien.

24 teosta