Hamish and Eeva I

Eeva-Mari Haikala

Ennen kameran eteen astumista tanssija Hamish MacPherson kosketti kehoani painakseen sen muistiinsa. Kameran edessä Hamish muokkaa käsillään ja kehollaan koskettelemansa kehon ja tilanteen niin kuin hän sen muistaa.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:10:51
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hamish and Eeva I
Tuotantomaat
Finland, United Kingdom
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nikita Blom Line (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Käsikirjoittaja), Eeva-Mari Haikala (Leikkaaja), Eeva-Mari Haikala (Ohjaaja), Eeva-Mari Haikala (Tekijä), Eeva-Mari Haikala (Näyttelijä), Hamish MacPherson (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Eeva-Mari Haikala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Eeva-Mari Haikala työskentelee pääasiallisesti videon, valokuvan ja performanssin parissa. Haikala on väitellyt taiteen tohtoriksi (PhD) Lontoossa Roehamptonin yliopiston draaman, teatterin ja performanssi -osastolla. Taiteessaan ja tutkimuksessaan Eeva-Mari Haikala on kiinnostunut kehollisuudesta, omaelämäkerrallisuudesta ja historiankirjoituksesta. Usein hänen teoksensa lähestyvät naisena olemista huumorin kautta. Haikalan teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla 2000-luvun alusta lähtien.

24 teosta