Attempt to retrieve the past

Eeva-Mari Haikala

Teos asettaa vastakkain videoperformanssin ja pysähtyneen kuvan. Se on yritys palauttaa yksi menneisyyteni muisto ja tuoda se nykyisessä elämässäni olevaan tilaan. ”Tila on sinun, tee mitä haluat”, sanoi eräs tanssiopettaja minulle kauan sitten.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:30:26
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Attempt to retrieve the past
Suomenkielinen nimi
Attempt to retrieve the past
Englanninkielinen nimi
Attempt to retrieve the past
Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
James Skinner (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Leikkaaja), Eeva-Mari Haikala (Ohjaaja), Eeva-Mari Haikala (Tekijä), Eeva-Mari Haikala (Esiintyjä), Eeva-Mari Haikala (Valomies), James Skinner (Valomies), Ian Stonehouse (Ääni), Eeva-Mari Haikala (Ääni)
Pressikuvat
Eeva-Mari Haikala työskentelee pääasiallisesti videon, valokuvan ja performanssin parissa. Haikala on väitellyt taiteen tohtoriksi (PhD) Lontoossa Roehamptonin yliopiston draaman, teatterin ja performanssi -osastolla. Taiteessaan ja tutkimuksessaan Eeva-Mari Haikala on kiinnostunut kehollisuudesta, omaelämäkerrallisuudesta ja historiankirjoituksesta. Usein hänen teoksensa lähestyvät naisena olemista huumorin kautta. Haikalan teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla 2000-luvun alusta lähtien.

27 teosta