Attempt to retrieve the past

Eeva-Mari Haikala

Teos asettaa vastakkain videoperformanssin ja pysähtyneen kuvan. Se on yritys palauttaa yksi menneisyyteni muisto ja tuoda se nykyisessä elämässäni olevaan tilaan. ”Tila on sinun, tee mitä haluat”, sanoi eräs tanssiopettaja minulle kauan sitten.

Production Year
2009
Duration
00:30:26
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Attempt to retrieve the past
Finnish Title
Attempt to retrieve the past
English Title
Attempt to retrieve the past
Tuotantomaat
United Kingdom
Dialogue
No
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
James Skinner (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Leikkaaja), Eeva-Mari Haikala (Ohjaaja), Eeva-Mari Haikala (Tekijä), Eeva-Mari Haikala (Esiintyjä), Eeva-Mari Haikala (Valomies), James Skinner (Valomies), Ian Stonehouse (Ääni), Eeva-Mari Haikala (Ääni)
Press Photos
Eeva-Mari Haikala työskentelee pääasiallisesti videon, valokuvan ja performanssin parissa. Haikala on väitellyt taiteen tohtoriksi (PhD) Lontoossa Roehamptonin yliopiston draaman, teatterin ja performanssi -osastolla. Taiteessaan ja tutkimuksessaan Eeva-Mari Haikala on kiinnostunut kehollisuudesta, omaelämäkerrallisuudesta ja historiankirjoituksesta. Usein hänen teoksensa lähestyvät naisena olemista huumorin kautta. Haikalan teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla 2000-luvun alusta lähtien.

24 works