Eeva-Marin itkut ym.

Eeva-Mari Haikala

Videossa taiteilija kuuntelee vanhempiensa jäämistöstä löytynyttä c-kasettia. Hänen äitinsä on nauhoittanut kasetille taiteilijan ensimmäisen ikävuoden erilaisia tilanteita ja ääntelyitä. Videoteos on kuvattu yhdellä otoksella, ja taiteilija kuulee kameran edessä nauhan ensimmäistä kertaa tietämättä etukäteen sen sisältöä. 

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:12:22
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Eeva-Mari's Cries etc.
Suomenkielinen nimi

Eeva-Marin itkut ym.

Englanninkielinen nimi

Eeva-Mari's Cries etc.

 

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Vesa Vehviläinen (Kuvaaja), Eeva-Mari Haikala (Käsikirjoittaja), Eeva-Mari Haikala (Leikkaaja), Eeva-Mari Haikala (Ohjaaja), Eeva-Mari Haikala (Tekijä), Eeva-Mari Haikala (Tuottaja), Eeva-Mari Haikala (Äänisuunnittelu), Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja)
Pressikuvat
Eeva-Mari Haikala työskentelee pääasiallisesti videon, valokuvan ja performanssin parissa. Haikala on väitellyt taiteen tohtoriksi (PhD) Lontoossa Roehamptonin yliopiston draaman, teatterin ja performanssi -osastolla. Taiteessaan ja tutkimuksessaan Eeva-Mari Haikala on kiinnostunut kehollisuudesta, omaelämäkerrallisuudesta ja historiankirjoituksesta. Usein hänen teoksensa lähestyvät naisena olemista huumorin kautta. Haikalan teoksia on nähty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla 2000-luvun alusta lähtien.

24 teosta