Wallpaper

Seppo Renvall

Wallpaper on kolmen kanavan videoinstallaatio, jonka kuvamateriaali perustuu Renvallin pitkään, kokeelliseen elokuvaan 'Film1999'. Teoksen kuuden kanavan ääniraita on yhteistyö Aslak Christianssonin kanssa. Teosta voisi kuvailla anti-elokuvaksi. Se on kokeellinen, tapetinkaltainen teos. Teoksen voi katsoa, vaikkei siinä ole tarinaa, viestiä tai yhtä ideaa. “Päätin vain kuvata materiaalia yhden vuoden ajan, mutta enimmäkseen asioita, jotka eivät ole kiinnostavia Jos näin jotain kiinnostavaa, kuvasin toisaalle, sen ohi.” (Seppo Renvall 2000.)

Tuotantovuosi
2002
Kesto
00:09:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Wallpaper
Suomenkielinen nimi
Wallpaper
Englanninkielinen nimi
Wallpaper
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Seppo Renvall (Tekijä), Seppo Renvall (Puhuja), FRAME Finnish Fund for Art Exchange (Tukipalvelut), Aslak Christiansson (Ääni)
Pressikuvat

Seppo Renvall

Syntynyt: 1963

Seppo Renvallin tuotanto kuuluu suomalaisen kokeellisen liikkuvan kuvan kärkeen. Renvall tekee elokuvia ja videoita, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu myös valokuvaa, installaatioita ja happeningeja. Hänen elokuvansa ovat tyypillisesti abstrakteja ja mustavalkoisia, ja niissä on rikottu kerronnallinen rakenne joka keskittyy jokapäiväisiin ilmiöihin. Renvall tekee yhteistyötä muusikoiden, DJ:den ja audioalan asiantuntijoiden kanssa. Hänen teoksiaan ja esityksiään on nähty kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen arvostetuimmilla areenoilla New Yorkin Anthology Film Archivesta Venetsian ja Sao Paulon biennaaleihin.

51 teosta