Värin - äänin

Petteri Cederberg

Stop motion -animaatio on taiteilijan henkilökohtainen ponnistus äärettömyyden kuvaamiseksi “värin – äänin”. Äärettömyys on käsite, joka sekä kiehtoo että turhauttaa. Miten jokin voi olla ääretön? Mitä on äärettömän jälkeen? Äärettömyyttä voi lähestyä niin mielikuvituksen kuin matematiikan keinoin, mutta koskaan ei päästä perille. Teoksen jokainen ruutu on maalaus tai piirustus, ääniraita koostuu muokatuista äänityksistä.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:05:28
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Värin - äänin
Englanninkielinen nimi

With colour - with sound

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petteri Cederberg (Kuvaaja), Petteri Cederberg (Käsikirjoittaja), Petteri Cederberg (Ohjaaja), Petteri Cederberg (Säveltäjä), Petteri Cederberg (Tekijä), Petteri Cederberg (Leikkaaja), TAIKE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Espoon Kaupunki (Rahoittaja), Petteri Cederberg (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Petteri Cederberg

Syntynyt: 1976

Petteri Cederberg on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksensa pohtivat ihmisyyttä ja sen alitajuisia todellisuuksia. Petteri Cederberg työskentelee enimmäkseen animaation ja piirrosten parissa. Hän lähestyy animaatioitaan elävinä maalauksina tai piirroksina eikä niinkään perinteisenä lineaarisesti kertovana elokuvana. Hänen animaatioidensa avain on esittää maalauksen prosessi virheineen ja onnistumisineen. Petteri Cederberg on valmistunut maisteriksi maalaustaiteen koulutusohjelmasta Helsingistä Kuvataideakatemiasta 2011. Hänen teoksiaan on julkisissa kokoelmissa kuten valtion taidekokoelmassa ja Helsingin taidemuseon kokoelmassa. Hänen animaatioitaan on esitetty useilla elokuva- ja mediataidefestivaaleille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.