Pysähdyksen muutos

Cederberg Petteri

Piirrosanimaatio pohtii pakotetun pysähtymisen ja eristäytymisen vaikutuksia yksilön elämään. Pitkittyneen eristäytymisen aikana katse siirtyy muusta maailmasta ja tulevaisuudesta sisäänpäin. Missä sitä oikeastaan on ja mitä on tullut tehtyä elämässä? Mitä kaikesta on jäänyt jäljelle? Jatkuvan liikkeen ja muutoksen jälkeen pysähdyksissä ja paikallaan tapahtuukin suurin harppaus. Pysähdyksen muutos.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:05:25
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Pysähdyksen muutos
Englanninkielinen nimi

Evolution In Standstill

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petteri Cederberg (Kuvaaja), Petteri Cederberg (Käsikirjoittaja), Petteri Cederberg (Leikkaaja), Petteri Cederberg (Ohjaaja), Aki Hauru (Säveltäjä), Petteri Cederberg (Tekijä), Aki Hauru (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat

Petteri Cederberg

Syntynyt: 1976

Petteri Cederberg on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksensa pohtivat ihmisyyttä ja sen alitajuisia todellisuuksia. Petteri Cederberg työskentelee enimmäkseen animaation ja piirrosten parissa. Hän lähestyy animaatioitaan elävinä maalauksina tai piirroksina eikä niinkään perinteisenä lineaarisesti kertovana elokuvana. Hänen animaatioidensa avain on esittää maalauksen prosessi virheineen ja onnistumisineen. Petteri Cederberg on valmistunut maisteriksi maalaustaiteen koulutusohjelmasta Helsingistä Kuvataideakatemiasta 2011. Hänen teoksiaan on julkisissa kokoelmissa kuten valtion taidekokoelmassa ja Helsingin taidemuseon kokoelmassa. Hänen animaatioitaan on esitetty useilla elokuva- ja mediataidefestivaaleille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.