Teesejä yhteiskuntaruumiista (Yhdyskunta)

IC-98

Animaatio kuvaa meren keskellä sijaitsevaa yksinäistä saarta, jota munia rosvoavat linnut kiertelevät. Maisema nähdään korkealta lintujen yläpuolelta, pilvien lomasta.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:10:50
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Theses on the Body Politic (Colony)
Suomenkielinen nimi
Teesejä yhteiskuntaruumiista (Yhdyskunta)
Englanninkielinen nimi
Theses on the Body Politic (Colony)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Ei
Työryhmä
Visa Suonpää (Kuvittaja), Patrik Söderlund (Kuvittaja), IC-98 (Tekijä), Kari Kuusela (Animaatio), Markus Lepistö (Koreografi)
Pressikuvat
IC-98 (alunperin Iconoclast, perustettu 1998) on taiteilijakaksikko Visa Suonpää ja Patrik Söderlund. IC-98:n projektit ovat usein installaatiomuotoisia tai julkaisuja, joissa yhdistyy tutkimus, piirustus ja animaatio. Heidän vahva abstrakti ja tunnistettava visuaalinen kielensä rakentaa siltoja materiaalisen ja mystisen, yksilöllisen ja kollektiivisen, sekä luonnon ja kulttuurin välille. Teoksissa tutkitaan vartalon politiikkaa, sosiaalisia muodostumia ja arkkitehtonisia rakenteita, ekologioita ja ihmisen sekä luonnon historian läsnäoloa jokapäiväisessä elämässä. IC-98:n teoksia on ollut esillä näyttelyissä, biennaaleissa ja tapahtumissa ympäri Pohjoismaita, Eurooppaa, USA:ta ja Aasiaa. IC 98 edusti Suomea Venetsian biennaalissa vuonna 2015.