Näkymä vastarannalta

IC-98

Joen törmällä seisova pylväikkö muuttaa muotoaan, kun tunnit kuluvat, vuodenajat vaihtuvat ja vuosisadat seuraavat toisiaan.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
01:10:42
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Näkymä vastarannalta
Suomenkielinen nimi
Näkymä vastarannalta
Englanninkielinen nimi
A View from the Other Side
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Patrik Söderlund (Käsikirjoittaja), Markus Lepistö (Leikkaaja), Markku Hietaharju (Säveltäjä), IC-98 (Tekijä), Markus Lepistö (Koreografi), Konstsamfundet (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja)
Pressikuvat
IC-98 (alunperin Iconoclast, perustettu 1998) on taiteilijakaksikko Visa Suonpää ja Patrik Söderlund. IC-98:n projektit ovat usein installaatiomuotoisia tai julkaisuja, joissa yhdistyy tutkimus, piirustus ja animaatio. Heidän vahva abstrakti ja tunnistettava visuaalinen kielensä rakentaa siltoja materiaalisen ja mystisen, yksilöllisen ja kollektiivisen, sekä luonnon ja kulttuurin välille. Teoksissa tutkitaan vartalon politiikkaa, sosiaalisia muodostumia ja arkkitehtonisia rakenteita, ekologioita ja ihmisen sekä luonnon historian läsnäoloa jokapäiväisessä elämässä. IC-98:n teoksia on ollut esillä näyttelyissä, biennaaleissa ja tapahtumissa ympäri Pohjoismaita, Eurooppaa, USA:ta ja Aasiaa. IC 98 edusti Suomea Venetsian biennaalissa vuonna 2015.