Kouluttaja

Niemi-Junkola Fanni

Teos kuvaa koiran ja sen kouluttajan suhdetta. Teoksessa ilmenee ihmisen ja eläimen välinen kommunikaatio ja luottamus, mutta myös keskinäiset valta- ja riippuvuussuhteet. Ihmisen ja eläimen suhteen kuvaaminen osallistuu keskusteluun ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:04:10
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
The Trainer
Suomenkielinen nimi

Kouluttaja

Englanninkielinen nimi

The Trainer

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tommi Moilanen (Kuvaaja), Fanni Niemi-Junkola (Käsikirjoittaja), Ville Hakonen (Leikkaaja), Fanni Niemi-Junkola (Ohjaaja), Pekko Käppi (Säveltäjä), Fanni Niemi-Junkola (Tekijä), Fanni Niemi-Junkola (Tuottaja), Ville Hakonen (Äänisuunnittelu), Hlynur Gelgja´s (Näyttelijä), Fanni Niemi-Junkola (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Fanni Niemi-Junkola valmistui taiteen maisteriksi Glasgow School of Artista vuonna 1995. Hänen taiteellisen työskentelynsä lähtökohta on sekä poliittinen että visuaalinen. Hän tutkii teoksissaan sosiaalisia valtasuhteita arjessa. Niemi-Junkolan videoteoksia on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mukaan lukien Nykytaiteen museo Kiasma (2019-20, 2009, 1998), Cultural Centre of Belgrade (2013), Forum Box (2011), Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006), White Box, New York (2005), 3rd Berlin Biennial (2004), Moderna Museet, Stockholm (2000) ja Manifesta 2 (1998). Hänen lyhytelokuviaan on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla. Niemi-Junkola työskenteli Tila-aikataiteiden professorina Kuvataideakatemiassa 2001–02. Hän toimii nykyisin taiteilijana ja lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa.