Henki

Niemi-Junkola Fanni

Läsnäolo, keho, voima, pulssi. Kuva hevosesta on merkityksillä ladattu mytologiassa, urheilussa ja taiteessa. Käsittelen eläimen ja ihmisen symbioosia ja sen rajoja, kulutusta sekä tarvetta etsiä yhteyttä itseen luonnon kautta.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:12:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Henki
Suomenkielinen nimi

Henki

Englanninkielinen nimi

Breath

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tommi Moilanen (Kuvaaja), Fanni Niemi-Junkola (Käsikirjoittaja), Ville Hakonen (Leikkaaja), Fanni Niemi-Junkola (Ohjaaja), Pekko Käppi (Säveltäjä), Fanni Niemi-Junkola (Tekijä), Fanni Niemi-Junkola (Tuottaja), Sanni Hujanen (Kamera-assistentti), Jyrimatti Holm (Kuvaaja), Nita Raiskio (Näyttelijä), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Angel Films (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Fanni Niemi-Junkola valmistui taiteen maisteriksi Glasgow School of Artista vuonna 1995. Hänen taiteellisen työskentelynsä lähtökohta on sekä poliittinen että visuaalinen. Hän tutkii teoksissaan sosiaalisia valtasuhteita arjessa. Niemi-Junkolan videoteoksia on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mukaan lukien Nykytaiteen museo Kiasma (2019-20, 2009, 1998), Cultural Centre of Belgrade (2013), Forum Box (2011), Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006), White Box, New York (2005), 3rd Berlin Biennial (2004), Moderna Museet, Stockholm (2000) ja Manifesta 2 (1998). Hänen lyhytelokuviaan on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla. Niemi-Junkola työskenteli Tila-aikataiteiden professorina Kuvataideakatemiassa 2001–02. Hän toimii nykyisin taiteilijana ja lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa.