Suoja

Fanni Niemi-Junkola

Läsnäolo-keho-pulssi-eläin-ihminen: Kehon ja mielen yhteys, vaistot, alitajunta. Teoksen tutkaimessa on ihmisen ja eläimen symbioosi ja sen rajat sekä suhde teknologiaan ja kulutuskulttuuriin, toisaalta tarpeeseen löytää yhteys itseen. Antroposeeni ja ihmisen luontosuhde rakennetussa ympäristössä.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:11:35
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Protection
Suomenkielinen nimi

Suoja

Englanninkielinen nimi

Protection

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tommi Moilanen (Kuvaaja), Mira Rasi (Kuvaaja), Fanni Niemi-Junkola (Käsikirjoittaja), Fanni Niemi-Junkola (Ohjaaja), Pekko Käppi (Säveltäjä), Fanni Niemi-Junkola (Tekijä), Ville Hakonen (Leikkaaja), Fanni Niemi-Junkola (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Angel Films (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat
Fanni Niemi-Junkola valmistui taiteen maisteriksi Glasgow School of Artista vuonna 1995. Hänen taiteellisen työskentelynsä lähtökohta on sekä poliittinen että visuaalinen. Hän tutkii teoksissaan sosiaalisia valtasuhteita arjessa. Niemi-Junkolan videoteoksia on esitetty Suomessa ja kansainvälisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä mukaan lukien Nykytaiteen museo Kiasma (2019-20, 2009, 1998), Cultural Centre of Belgrade (2013), Forum Box (2011), Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006), White Box, New York (2005), 3rd Berlin Biennial (2004), Moderna Museet, Stockholm (2000) ja Manifesta 2 (1998). Hänen lyhytelokuviaan on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla. Niemi-Junkola työskenteli Tila-aikataiteiden professorina Kuvataideakatemiassa 2001–02. Hän toimii nykyisin taiteilijana ja lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa.