Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran

Valja Pinja

Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran (2021) on todellisiin tapahtumiin perustuva lyhytelokuva kahden naisen, mediataiteilija Pinja Valjan ja malli Vera Ruuskan, kohtaamisesta. Lapsuudessaan Pinja haaveili elämästä prinsessana. Prinsessan tärkein tehtävä oli pukeutua hienoihin vaatteisiin ja olla kaunis ja ihailtu – aivan kuin nykypäivän mallin. Pinja ryhtyy tekemään dokumenttia Verasta tutkiakseen omaa lapsuudenhaavettaan.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:16:16
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran
Suomenkielinen nimi

Tehdä elokuva vain tavatakseen Veran

Englanninkielinen nimi

To Make a Film Just to Meet Vera

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Levoska (Kuvaaja), Pinja Valja (Käsikirjoittaja), Pinja Valja (Leikkaaja), Pinja Valja (Ohjaaja), Pinja Valja (Tekijä), Pinja Valja (Tuottaja), Salla Hämäläinen (Äänisuunnittelu), Vera Ruuska (Näyttelijä), Pinja Valja (Näyttelijä), Liina Valtonen (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pinja Valja (1984) on helsinkiläinen mediataiteilija, joka työskentelee pääosin lyhytelokuvamuotoisten teosten parissa. Toistuvia teemoja hänen teoksissaan ovat todellisuuden rakenteet. Viimeisimmissä elokuvissaan Jaettu rakkaustarina (2017) ja Kuvas seuraa mun matkallain (2017) Valja esimerkiksi avaa totuttuja, institutionalisoituja tapoja ajatella rakkautta ja parisuhdetta. Teoksissaan Valja usein yhdistelee erilaisia video- ja elokuvataiteen genrejä.