Self Creation

Nina-Maria Oförsagd

Self Creation pohjautuu Michelangelon kuuluisaan kattomaalaukseen Sixtuksen kappelissa. Freskon yksityiskohdassa maalauksessa Creazione di Adamo Jumala ja hänen kanssaan kelluvat enkelit muodostavat taustan kanssa aivopuoliskon, joka viittaa siihen, että korkeamman tiedon luo ihminen itse. Tässä ’itse’ on sekä luova että luomus. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:03:02
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Self Creation
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Nina-Maria Oförsagd (Kuvaaja), Nina-Maria Oförsagd (Käsikirjoittaja), Nina-Maria Oförsagd (Leikkaaja), Nina-Maria Oförsagd (Ohjaaja), Nina-Maria Oförsagd (Säveltäjä), Nina-Maria Oförsagd (Tekijä), Nina-Maria Oförsagd (Tuottaja), Sergio Castrillón (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Sergio Castrillón (Äänisuunnittelu), Nina-Maria Oförsagd (Äänisuunnittelu)
Nina-Maria Oförsagd tekee kokeellisia elokuvia, videoita ja live cinema -esityksiä. Oförsagd työskentelee poikkitaiteellisesti yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden kanssa, teokset sisältävät ääntä, musiikkia, runoutta ja performanssia. Oförsagd havainnoi ympäristöä etsimällä luonteeltaan erilaisia paikkoja ja ajallisia kerrostumia tarinan luomiseksi. Menetelmä on improvisaatio – reaktio paikan päällä myös näyttelijän, performanssitaiteilijan, kanssa. Oförsagd on esittänyt ja luonut teoksiaan Euroopassa ja Aasiassa. Oförsagd sai Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinnon 2019 ja Stina Krooks Stiftelse -taidepalkinnon 2017.