Bortglömd adress, Seine, Paris

Nina-Maria Oförsagd

Unohdettu osoite, Seine, Paris on poikkitaiteellinen fiktiivinen dokumenttielokuva, kaksi-kanavainen video paikasta – ja sen historiallisista kerrostumista, inspiraationa ja tiedonlähteenä taiteilijalle. Ääniraidalla muusikot improvisoivat nähdessään vain video-kanavan "Monet" tai "Godard", runoilija-ääni nähden molemmat kanavat. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Bortglömd adress, Seine, Paris
Englanninkielinen nimi

Unsung Address, Seine, Paris

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Nina-Maria Oförsagd (Kuvaaja), Nina-Maria Oförsagd (Käsikirjoittaja), Nina-Maria Oförsagd (Leikkaaja), Nina-Maria Oförsagd (Ohjaaja), PerViktor Hjalmarsson (Säveltäjä), Ilkka Hanski (Säveltäjä), Nina-Maria Oförsagd (Tekijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Grönqvistska Grönqvistska stiftelsen (Rahoittaja), Konstsamfundet (Rahoittaja), Nina-Maria Oförsagd (Tuottaja), PerViktor Hjalmarsson (Äänisuunnittelu), Ilkka Hanski (Äänisuunnittelu)
Nina-Maria Oförsagd tekee kokeellisia elokuvia, videoita ja live cinema -esityksiä. Oförsagd työskentelee poikkitaiteellisesti yhteistyössä eri taiteilijoiden kanssa, teokset sisältävät ääntä, musiikkia, runoutta ja performanssia. Oförsagd havainnoi ympäristöä etsimällä luonteeltaan erilaisia paikkoja ja ajallisia kerrostumia tarinan luomiseksi. Menetelmä on improvisaatio – reaktio paikan päällä myös näyttelijän, performanssitaiteilijan, kanssa. Oförsagd on esittänyt ja luonut teoksiaan Euroopassa ja Aasiassa. Oförsagd sai Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinnon 2019 ja Stina Krooks Stiftelse -taidepalkinnon 2017.