Future Instrument

Nina-Maria Oförsagd

Future instrument leikkii ajatuksella, että tulevaisuudessa myös soitinta voidaan koskettaa virtuaalisesti. Videossa sellisti ja performanssitaiteilija Sergio Castrillón improvisoi ilman instrumenttiaan. Musiikin luomisen prosessi on muunnettu tekoälyn kehityksen myötä ohimeneväksi ja aineettomaksi kokemukseksi.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:02:54
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Future Instrument
Englanninkielinen nimi

Future Instrument

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Nina-Maria Oförsagd (Kuvaaja), Nina-Maria Oförsagd (Käsikirjoittaja), Nina-Maria Oförsagd (Leikkaaja), Nina-Maria Oförsagd (Ohjaaja), Sergio Castrillón (Säveltäjä), Nina-Maria Oförsagd (Tekijä), Nina-Maria Oförsagd (Tuottaja), Sergio Castrillón (Näyttelijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Sergio Castrillón (Äänisuunnittelu), Nina-Maria Oförsagd (Äänisuunnittelu)
Nina-Maria Oförsagd tekee kokeellisia elokuvia, videoita ja live cinema -esityksiä. Oförsagd työskentelee poikkitaiteellisesti yhteistyössä eri taiteilijoiden kanssa, teokset sisältävät ääntä, musiikkia, runoutta ja performanssia. Oförsagd havainnoi ympäristöä etsimällä luonteeltaan erilaisia paikkoja ja ajallisia kerrostumia tarinan luomiseksi. Menetelmä on improvisaatio – reaktio paikan päällä myös näyttelijän, performanssitaiteilijan, kanssa. Oförsagd on esittänyt ja luonut teoksiaan Euroopassa ja Aasiassa. Oförsagd sai Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinnon 2019 ja Stina Krooks Stiftelse -taidepalkinnon 2017.