Routemaster

Ilppo Pohjola

Routemaster on rytmisesti jäsennetystä toistosta muodostuva montaasi, jonka abstrakti liike voimistuu tiheydeltään ja taajuudeltaan. Elokuva pohjaa kahden vastakkaisen materiaalin yhdistelyyn. Yhtäällä ovat mustavalkoiset, loputtomasti kiihtyvät ja rytmisesti vaihtelevat kuvat kilpa-autojen järkkymättömästä etenemisestä. Toisaalla ovat värikkäät, äärimmilleen hidastetut kuvat tuulessa hulmuavasta ruutulipusta. Kiihtyvä nopeus, lisääntyvä abstraktius ja kuvien mosaiikkimainen toistuminen johtavat manipuloituihin mutta realistisiin kuviin törmäystesteissä käytetyistä ihmisvartaloista. Lopulta jäljelle jää vain mustavalkoinen nopeuden välke, mosaiikin kieppuva syke, ihmiskehon yksityiskohdat ja intensiivinen ääniraita. Routemaster muistuttaa ominaisuuksiltaan elävää musiikkia.

Tuotantovuosi
2000
Kesto
00:16:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Routemaster
Suomenkielinen nimi
Routemaster
Englanninkielinen nimi
Routemaster
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
Other
Ääni
Ei
Työryhmä
Ilppo Pohjola (Kuvaaja), Heikki Salo (Leikkaaja), Ilppo Pohjola (Ohjaaja), Ilppo Pohjola (Tekijä), Crystal Eye (Tuottaja), Jim McKee (Ääni)
Pressikuvat
Ilppo Pohjola on helsinkiläinen taiteilija ja elokuvantekijä. Hän opiskeli American Film Institutessa Los Angelesissa USA:ssa, Sheridan Collegessa Torontossa, Canadassa ja hän valmistui Lontoon Harrow College of Higher Educationista 1988. Pohjola on tehnyt lukuisia palkittuja elokuvia, videoita ja multimediainstallaatioita, joita on esitetty kansainvälisesti museoissa, gallerioissa, elokuvateattereissa, televisiossa ja yli 100 festivaalilla, sekä hankittu yksityisiin ja julkisiin kokoelmiin. Hän on työskennellyt myös suunnittelijana, valokuvaajana ja kuvaajana.