Rapporterad saknad

Lindholm Petra

'Reported Missing' vie meidät unenkaltaisten maisemien, näkyjen ja haaveiden halki tunteiden maailmaan. Videon alku on katkeransuloisen surullinen. Se kuvaa menetystä tai ehkä jäähyväisiä. Vähitellen katsoja huomaa olevansa matkalla, joka on niin yleismaailmallinen että yhtäkkiä se on osa meitä kaikkia.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:10:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Rapporterad saknad
Englanninkielinen nimi
Reported Missing
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Laurent Montaron (Musiikki), Petra Lindholm (Musiikki), Petra Lindholm (Ohjaaja), Petra Lindholm (Tekijä), Simo Brotherus (Esiintyjä), Petra Lindholm (Esiintyjä), Petra Lindholm (Ääni), Laurent Montaron (Ääni)
Pressikuvat
Petra Lindholm (s. 1973) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa videon, äänen ja valokuvan parissa. Hän on opiskellut Tukholmassa Royal University College of Fine Artsissa vuosina 1996–2001. Videoteoksissaan hän muokkaa kuvan ja äänen välistä läheistä yhteyttä, käyttäen säveltämiään musiikkeja ja omaa ääntään. Yksi hänen kiinnostuksen kohteistaan on muistojen ja ajan kulumisen kuvaileminen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja USAssa.