Bystanders

Lindholm Petra

Bystanders on kokeellinen matka, jossa yksi asia johtaa toiseen oudolla alitajuisella logiikalla kuin unessa tai kollektiivisessa muistossa. Toistuva auringonnousu, tulevaisuudestaan laulavat mehiläiset, kellertyvät metsät, tuulettimet, kiitoradat, junalaiturit, monivärinen meri, hurrikaani, sähkölankoja, maa avaruudesta nähtynä, autiomaa, valokvantteja, kaikki kapaloituna ääniraitaan täynnä näytteitä, ääniä ja maan pulssia, joka ulottuu aina ulkoavaruuteen asti. 

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:16:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Bystanders
Englanninkielinen nimi

Bystanders

Tuotantomaat
Finland, Sweden
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Petra Lindholm (Kuvaaja), Petra Lindholm (Käsikirjoittaja), Petra Lindholm (Leikkaaja), Petra Lindholm (Ohjaaja), Petra Lindholm (Säveltäjä), Petra Lindholm (Tekijä), Petra Lindholm (Tuottaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Petra Lindholm (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Petra Lindholm (s. 1973) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa videon, äänen ja valokuvan parissa. Hän on opiskellut Tukholmassa Royal University College of Fine Artsissa vuosina 1996–2001. Videoteoksissaan hän muokkaa kuvan ja äänen välistä läheistä yhteyttä, käyttäen säveltämiään musiikkeja ja omaa ääntään. Yksi hänen kiinnostuksen kohteistaan on muistojen ja ajan kulumisen kuvaileminen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja USAssa.