Bystanders

Petra Lindholm

Bystanders on kokeellinen matka, jossa yksi asia johtaa toiseen oudolla alitajuisella logiikalla kuin unessa tai kollektiivisessa muistossa. Toistuva auringonnousu, tulevaisuudestaan laulavat mehiläiset, kellertyvät metsät, tuulettimet, kiitoradat, junalaiturit, monivärinen meri, hurrikaani, sähkölankoja, maa avaruudesta nähtynä, autiomaa, valokvantteja, kaikki kapaloituna ääniraitaan täynnä näytteitä, ääniä ja maan pulssia, joka ulottuu aina ulkoavaruuteen asti. 

Production Year
2020
Duration
00:16:00
Tyyppi
Genre
Original Title
Bystanders
English Title

Bystanders

Tuotantomaat
Finland, Sweden
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Petra Lindholm (Käsikirjoittaja), Petra Lindholm (Leikkaaja), Petra Lindholm (Ohjaaja), Petra Lindholm (Säveltäjä), Petra Lindholm (Tekijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Petra Lindholm (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Petra Lindholm (s. 1973) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa videon, äänen ja valokuvan parissa. Hän on opiskellut Tukholmassa Royal University College of Fine Artsissa vuosina 1996–2001. Videoteoksissaan hän muokkaa kuvan ja äänen välistä läheistä yhteyttä, käyttäen säveltämiään musiikkeja ja omaa ääntään. Yksi hänen kiinnostuksen kohteistaan on muistojen ja ajan kulumisen kuvaileminen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja USAssa.