Procession

Aksenja Aino

Procession käsittelee läheisen menetystä ja sen mukanaan tuomaa muutosta. Teoksessa nähdään rinnakkain kaksi kohtausta: taiteilijan isoäidin sairasvuoteen äärellä taltioitu rituaali, jossa taiteilija yrittää kääntää aikaa taaksepäin sekä stop motion -animaatio hiljalleen tyhjenevästä nukkekodin huoneesta. Installaatiossa videot on projisoitu suureen kokoon vierekkäin huoneen nurkkaan niin, että niiden väliin ei jää yhtään tilaa ja ne alkavat lattiasta. Projisoinnit ovat yhtä isoja ja lähes elävän kokoisia, minkä on tarkoitus luoda illuusio huoneiden samankokoisuudesta myös todellisuudessa.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:07:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Procession
Suomenkielinen nimi

Procession

Englanninkielinen nimi

Procession

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Aino Aksenja (Kuvaaja), Aino Aksenja (Käsikirjoittaja), Aino Aksenja (Leikkaaja), Johanna Tarkkanen (Säveltäjä), Aino Aksenja (Tekijä), Aino Aksenja (Näyttelijä), Anneli Vartija (Näyttelijä), Aino Aksenja (Ohjaaja), Johanna Tarkkanen (Äänisuunnittelu)

Aino Aksenja

Syntynyt: 1986

aksenja.com

Aino Aksenja (s.1986) on taiteilija, joka etsii pakoreittejä ja koettaa kasvattaa juuria. Elämä ja taide kietoutuvat yhteen teoksissa, jotka ovat paikkasidonnaisia installaatioita, itsekeksittyjä rituaaleja ja tarinoita. Aksenja asuu Helsingissä, ja hänen teoksiaan on esitetty Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Saksassa, Portugalissa, USAssa ja Etelä-Koreassa.