Nälkämaan laulun uudet säkeet

Anne Siirtola

Videoteoksen lähtökohtana on Nälkämaan laulu, Kainuun maakuntalaulu. Kutsuin kajaanilaisia maahanmuuttajia päivittämään laulua ja tekemään siihen uusia säkeistöjä. Viisi erilaista tarinaa kertoo matkasta pohjoiseen maahan, ikävästä kotiin ja rakkaiden luo.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:13:09
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Nälkämaan laulun uudet säkeet
Suomenkielinen nimi

Nälkämaan laulun uudet säkeet

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anne Siirtola (Kuvaaja), Anne Siirtola (Käsikirjoittaja), Anne Siirtola (Leikkaaja), Tommi Tampio / Kainuu Vocational College (Musiikki), Teemu Ojalehto / Kainuu Vocational College (Musiikki), Tapani Komulainen / Kainuu Vocational College (Musiikki), Anne Siirtola (Ohjaaja), Anne Siirtola (Tekijä), Pirjo Immonen / Kajaani Art Museum (Tuottaja), Anne Siirtola (Äänisuunnittelu), Arts Council of Finland (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Kainuu Regional Fund (Finnish Cultural Foundation) (Rahoittaja), Ministry of Education and Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Anne Siirtola on kuvataiteilija joka asuu ja työskentelee Karkkilassa. Siirtola käytää erilaisia tekniikoita installaatioissaan, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Hänen teoksissaan on usein yhteisöllinen ulottuvuus ja ne keskittyvät kysymyksiin siitä, mikä on arvokasta elämässä. Hän käyttää usein löydettyjä, kierrätettyjä ja poisheitettyjä esineitä materiaalinaan. Siirtolan teoksissa on läsnä rappeutumisen ja muutoksen jälkiä – prosesseja jotka tapahtuvat niin ihmismielessä kuin materiassakin. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa mm. MUU galleriassa (2013), Helsingin Taidehallissa (2013), Suomesta Galleriassa Berliinissä (2011, 2010) ja Keravan taidemuseossa (2007).