Kudelma

Siirtola Anne

Videoteos pohjautuu New Yorkissa, Greenwich Villagen senioritalossa taltioituihin talon asukkaiden muisteluihin ja haastatteluihin. Jaetut muistot kertovat siirtolaisuudesta, selviytymisestä, ihmeistä ja salaisesta atomikaupungista. Nämä yksittäisten ihmisten elämäntarinat häviävät niin helposti ja vievät mennessään palan yhteistä historiaa, joka usein toistaa itseään. Teoksen lähtökohtana ovat muisti ja muistaminen. Millaisia hetkiä ja muistoja haluaisi omasta elämästään välittää eteenpäin myös seuraavalle sukupolvelle – Mitä jää jäljelle? Toiveemme, pelkomme, arvomaailmamme ja tapamme ovat kaikki muotoutuneet suhteessa muistoihimme menneisyydestä. Aika ja mieli suodattavat ja punovat yhteen elettyä, ja jäljelle jäävät ehkä ne tärkeimmät, itselle läheisimmät ja merkityksellisimmät muistot, joissa kiteytyy myös oma persoonallinen tapa katsoa ja kokea maailmaa - jokaiselle erilainen ja arvokas.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:11:22
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kudelma
Suomenkielinen nimi

Kudelma

Englanninkielinen nimi

Interweave

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anne Siirtola (Kuvaaja), Anne Siirtola (Käsikirjoittaja), Anne Siirtola (Leikkaaja), Anne Siirtola (Ohjaaja), Anne Siirtola (Tekijä), Anne Siirtola (Tuottaja), Pelle Venetjoki (Äänisuunnittelu), Veli Granö (Muu), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja)
Pressikuvat
Anne Siirtola on kuvataiteilija joka asuu ja työskentelee Karkkilassa. Siirtola käytää erilaisia tekniikoita installaatioissaan, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Hänen teoksissaan on usein yhteisöllinen ulottuvuus ja ne keskittyvät kysymyksiin siitä, mikä on arvokasta elämässä. Hän käyttää usein löydettyjä, kierrätettyjä ja poisheitettyjä esineitä materiaalinaan. Siirtolan teoksissa on läsnä rappeutumisen ja muutoksen jälkiä – prosesseja jotka tapahtuvat niin ihmismielessä kuin materiassakin. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa mm. MUU galleriassa (2013), Helsingin Taidehallissa (2013), Suomesta Galleriassa Berliinissä (2011, 2010) ja Keravan taidemuseossa (2007).