Puutarhassa

Anne Siirtola

Videoteoksessa puutarha näyttäytyy mielen ja ruumiin metaforana. Olen kuvannut tapahtumia keväästä myöhäissyksyyn: huolenpitoa, kitkemistä, tuholaisia. Puutarha paljastaa eri puolia itsestään, lempeän ja kukoistavan, mutta myös julman ja makaaberin.

Tuotantovuosi
2010
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
In the Garden
Suomenkielinen nimi

Puutarhassa

Englanninkielinen nimi

In the Garden

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anne Siirtola (Kuvaaja), Anne Siirtola (Käsikirjoittaja), Anne Siirtola (Leikkaaja), Anne Siirtola (Musiikki), Anne Siirtola (Tekijä), Anne Siirtola (Äänisuunnittelu), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja)
Pressikuvat
Anne Siirtola on kuvataiteilija joka asuu ja työskentelee Karkkilassa. Siirtola käytää erilaisia tekniikoita installaatioissaan, jotka yhdistävät liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Hänen teoksissaan on usein yhteisöllinen ulottuvuus ja ne keskittyvät kysymyksiin siitä, mikä on arvokasta elämässä. Hän käyttää usein löydettyjä, kierrätettyjä ja poisheitettyjä esineitä materiaalinaan. Siirtolan teoksissa on läsnä rappeutumisen ja muutoksen jälkiä – prosesseja jotka tapahtuvat niin ihmismielessä kuin materiassakin. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa mm. MUU galleriassa (2013), Helsingin Taidehallissa (2013), Suomesta Galleriassa Berliinissä (2011, 2010) ja Keravan taidemuseossa (2007).