Multi-faith Prayer Room

Rannikko Vesa-Pekka

Piirrosanimaatiossa "Multi-faith Prayer Room" matkustamisen välitila yhdistyy muistin  assosiatiivisuuteen. Jatkuvassa muotoutumisen tilassa oleva teos rinnastaa lentokenttien transit-alueen ja inhimillistettyjen lintujen kuvaston fragmentaariseen kirjoitettuun kerrontaan. Teoksen pohjana on Heathrow’n lentokentän kaikkien uskontojen edustajille avoin hiljentymishuone.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:05:13
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Multi-faith Prayer Room
Tuotantomaat
Finland, United Kingdom
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Vesa-Pekka Rannikko (Käsikirjoittaja), Vesa-Pekka Rannikko (Leikkaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Ohjaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Tekijä), Pekka Sassi (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Vesa-Pekka Rannikko on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka toimii monimuotoisesti taiteen alalla kuvanveiston, videon, installaation ja performanssin parissa. Rannikolla on tutkinto Kuvataideakatemiasta (1997) ja Taideteollisesta korkeakoulusta (1995), ja hän on opiskellut myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Rannikko tekee performansseja osana ryhmää (NE+ ja BAR) sekä itsekseen. Hän on osallistunut näyttelyihin 1990-luvun alusta lähtien mm. Galleri Lars Olsenissa Kööpenhaminassa (2012), Venetsian biennaalissa (2011), Amos Andersonin taidemuseossa (2003) ja Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008, 2009).