Greece

Vesa-Pekka Rannikko

Kreikan turistirannoilla kuvatut videokuvat keskeneräisten hotellien betonirungoista sekoittuvat kuviin hyönteisistä, tutkatorneista sekä väripinnoista. Kaksi synkronoimatonta pystysuuntaista osittain päällekkäistä projisointia muodostavat jatkuvasti uusia kuvayhdistelmiä.

Tuotantovuosi
2013
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Greece
Suomenkielinen nimi

Greece

Englanninkielinen nimi

Greece

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Vesa-Pekka Rannikko (Kuvaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Käsikirjoittaja), Vesa-Pekka Rannikko (Leikkaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Ohjaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Vesa-Pekka Rannikko on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka toimii monimuotoisesti taiteen alalla kuvanveiston, videon, installaation ja performanssin parissa. Rannikolla on tutkinto Kuvataideakatemiasta (1997) ja Taideteollisesta korkeakoulusta (1995), ja hän on opiskellut myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Rannikko tekee performansseja osana ryhmää (NE+ ja BAR) sekä itsekseen. Hän on osallistunut näyttelyihin 1990-luvun alusta lähtien mm. Galleri Lars Olsenissa Kööpenhaminassa (2012), Venetsian biennaalissa (2011), Amos Andersonin taidemuseossa (2003) ja Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008, 2009).