Canary

Rannikko Vesa-Pekka

Näyttelytilan nurkkaan on projisoitu kaksi toisiinsa limittyvää videokuvaa, jossa esiintyy erivärisiä kanarialintuja päällekkäiskuvina. Kuvan yllä näkyy myös kiristynyt ja kiemurainen nippu kiipeilyköysiä. Teos perustuu tarinaan lintujen jalostuskokeista 1920-luvun Saksassa. 

Tuotantovuosi
2013
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Canary
Suomenkielinen nimi

Canary

Englanninkielinen nimi

Canary

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Vesa-Pekka Rannikko (Kuvaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Käsikirjoittaja), Vesa-Pekka Rannikko (Leikkaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Ohjaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Tekijä), AVEK (Rahoittaja)
Vesa-Pekka Rannikko on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka toimii monimuotoisesti taiteen alalla kuvanveiston, videon, installaation ja performanssin parissa. Rannikolla on tutkinto Kuvataideakatemiasta (1997) ja Taideteollisesta korkeakoulusta (1995), ja hän on opiskellut myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Rannikko tekee performansseja osana ryhmää (NE+ ja BAR) sekä itsekseen. Hän on osallistunut näyttelyihin 1990-luvun alusta lähtien mm. Galleri Lars Olsenissa Kööpenhaminassa (2012), Venetsian biennaalissa (2011), Amos Andersonin taidemuseossa (2003) ja Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008, 2009).