Canary

Vesa-Pekka Rannikko

Two overlapping video images of superimposed different-coloured canaries is projected onto a corner of the exhibition space.Overlaying the image is a tensed encircling bunch of climbing ropes. Work is based on the story of the breeding experiment of birds in Germany in 1920's.

Production Year
2013
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Canary
Finnish Title

Canary

English Title

Canary

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
No
Työryhmä
Vesa-Pekka Rannikko (Kuvaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Käsikirjoittaja), Vesa-Pekka Rannikko (Leikkaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Ohjaaja), Vesa-Pekka Rannikko (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Vesa-Pekka Rannikko on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka toimii monimuotoisesti taiteen alalla kuvanveiston, videon, installaation ja performanssin parissa. Rannikolla on tutkinto Kuvataideakatemiasta (1997) ja Taideteollisesta korkeakoulusta (1995), ja hän on opiskellut myös Tanskan kuninkaallisessa taideakatemiassa. Rannikko tekee performansseja osana ryhmää (NE+ ja BAR) sekä itsekseen. Hän on osallistunut näyttelyihin 1990-luvun alusta lähtien mm. Galleri Lars Olsenissa Kööpenhaminassa (2012), Venetsian biennaalissa (2011), Amos Andersonin taidemuseossa (2003) ja Nykytaiteen museo Kiasmassa (2008, 2009).