Liisa Peilimaassa

Maria Ylikoski

Videoinstallaatio tutkii sisäisiä monologejamme. Käymme enemmän keskusteluja itsemme kuin kenenkään muun henkilön kanssa. Taistelemme enemmän itseämme kuin ketään muuta vastaan. Liisa Peilimaassa on kahden projisoinnin installaatio. Sama näyttelijä esittää yhden henkilön kahta eri persoonaa, Minää ja Itseä. Itse toimii, Minä reagoi.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:27:11
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Liisa Peilimaassa
Suomenkielinen nimi
Liisa Peilimaassa
Englanninkielinen nimi
Through The Looking Glass
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Susanna Laaksonen (Käsikirjoittaja), Maria Ylikoski (Leikkaaja), Maria Ylikoski (Ohjaaja), Maria Ylikoski (Tekijä), Maria Ylikoski (Tuottaja), Heli Perttula (Esiintyjä)
Pressikuvat
Maria Ylikoski (s. 1966) on Helsingissä työskentelevä videotaiteilija. Hän on tehnyt valokuvia, videoita ja videoinstallaatioita vuodesta 1998 lähtien. Videoissaan Ylikoski käsittelee muistia, perhettä ja aikuiseksi kasvamisen teemoja. Ylikoski on opiskellut valokuvausta Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksessa ja Högskolan för Fotografi och Filmissä Göteborgissa sekä valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteen taiteen linjalta 2011. Hän työskentelee audio-visuaalisen viestinnän opettajana.