Eungyung

Ylikoski Maria

Eungyung on New Yorkissa syntynyt korealainen nainen, joka muutti Suomeen 2006. Muotokuvassa hän kertoo elämästään, identiteetistään ja kotimaistaan. Video on kuvattu yhdessä ja samassa paikassa eri vuodenaikoina. Kuva on enimmäkseen liikkumaton: teoksen liike paikantuu kertomukseen sekä vuodenaikojen vaihteluun. 

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:11:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Eungyung - I have always been a foreigner
Suomenkielinen nimi
Eungyung
Englanninkielinen nimi
Eungyung - I have always been a foreigner
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maria Ylikoski (Kuvaaja), Sami Kallinen (Leikkaaja), Maria Ylikoski (Leikkaaja), Maria Ylikoski (Ohjaaja), Pekka Saarikorpi (Säveltäjä), Maria Ylikoski (Tekijä), Maria Ylikoski (Tuottaja), Sami Kallinen (Jälkituotannon valvoja)
Pressikuvat
Maria Ylikoski (s. 1966) on Helsingissä työskentelevä videotaiteilija. Hän on tehnyt valokuvia, videoita ja videoinstallaatioita vuodesta 1998 lähtien. Videoissaan Ylikoski käsittelee muistia, perhettä ja aikuiseksi kasvamisen teemoja. Ylikoski on opiskellut valokuvausta Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksessa ja Högskolan för Fotografi och Filmissä Göteborgissa sekä valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteen taiteen linjalta 2011. Hän työskentelee audio-visuaalisen viestinnän opettajana.