Maistuu vähän oudolta

Maria Ylikoski

Det smakar lite konstigt on tarina valintojen tekemisestä elämässä. Hollannissa asunut suomalainen perhe on muuttanut takaisin Suomeen, Espooseen, ja pohtii tekemäänsä ratkaisua. Perheen elämää kuvattiin yhden vuorokauden ajan heinäkuussa 2009. Paikallaan olevat kamerat rekisteröivät kotiarkea ja yhteistä aikaa, joka tavallisena työpäivänä rajautuu paljolti ruokapöydän ääreen. Perheenjäsenet haikailevat mennyttä. Kesäinen loma-Suomi ja kokopäivätyötä tekevä arki-Suomi eivät täysin kohtaakaan: Oma maa maistuu mansikalta ja muu maa mustikalta, vai oliko se sittenkin toisin päin? Millaisia valintoja teemme, ja millaisiin unelmiin ja fantasioihin ne perustuvat? Mitkä ovat elämänarvomme, ja olemmeko niihin tyytyväisiä?

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:19:50
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Det smakar lite konstigt
Suomenkielinen nimi
Maistuu vähän oudolta
Englanninkielinen nimi
It tastes a bit strange
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maria Ylikoski (Käsikirjoittaja), Tiina Aarniala (Leikkaaja), Maria Ylikoski (Ohjaaja), Maria Ylikoski (Tekijä), Oskar Öflundin säätiö (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Kuvataideakatemia (Rahoittaja)
Pressikuvat
Maria Ylikoski (s. 1966) on Helsingissä työskentelevä videotaiteilija. Hän on tehnyt valokuvia, videoita ja videoinstallaatioita vuodesta 1998 lähtien. Videoissaan Ylikoski käsittelee muistia, perhettä ja aikuiseksi kasvamisen teemoja. Ylikoski on opiskellut valokuvausta Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksessa ja Högskolan för Fotografi och Filmissä Göteborgissa sekä valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aikataiteen taiteen linjalta 2011. Hän työskentelee audio-visuaalisen viestinnän opettajana.