Kultainen päänsärkijä

Suominen Niina

Kultainen päänsärkijä on kokeellinen animaatiodokumentti naisen vihasta ja aggressiosta sekä kulttuurisista tavoista ilmaista ja tukahduttaa näitä vaikeita tunteita. Teoksen ääniraita on koostettu naisten tunnekokemusten kuvauksista aggressiotilanteissa suhteessa omiin lapsiin, puolisoon tai muihin naisiin. Naisten repliikkien kautta teos käsittelee myös naisten aggression ilmaisemiseen liittyviä kulttuurisia normeja. Elokuvan kuvamateriaalina nähdään animoitua tekstiili- ja sisustusjätettä sekä kiiltokuvia. Kuvat on improvisoitu materiaalien ominaisuuksien ehdoilla. Teos tuo katsojan pohdittavaksi naisen ärtymyksen, väsymyksen ja ajatukset, jotka yhä ovat ääneen sanomattomia kotien seinien ulkopuolella. Myös suuttumuksen jälkeiset katumuksen ja häpeän tunteet asettuvat teoksessa katsojan koettaviksi.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:17:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kultainen päänsärkijä
Suomenkielinen nimi

Kultainen päänsärkijä

Englanninkielinen nimi

Golden Headacher

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Niina Suominen (Käsikirjoittaja), Niina Suominen (Leikkaaja), Niina Suominen (Ohjaaja), Risto Ylihärsilä (Säveltäjä), Niina Suominen (Tekijä), Niina Suominen / Force Majeure Films (Tuottaja), Alma Haapala (Assistentti), Jatta Ihaksi (Näyttelijä), Hannele Nurminen (Näyttelijä), Niina Suominen (Näyttelijä), Helena Lempiäinen (Näyttelijä), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Niina Suominen on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2004. Hänellä on myös sepän, eläintenhoitajan ja metsätyöntekijän koulutus. Suominen työskentelee ohjaajana ja mediataiteilijana käyttäen perinteisiä animaatiotekniikoita. Suomisen töitä on esitetty laajasti eri yhteyksissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän asuu ja työskentelee Varsinais-Suomessa.