Mikä aika on?

Niina Suominen

Aikamme olemus luupin alla. Teoksen lähtökohta oli visuaalisesti kiinnostavan ja intensiivisen, kaleidoskooppimaisen runsaan kokonaisuuden luominen ja rytmittäminen yhteen säveltäjä Jukka Ruohomäen (s.1947) saman nimisen ääniteoksen kanssa. Sävellyksen äänimateriaali on toteutettu vuonna 1970 Erkki Kurenniemen suunnittelemalla DIMI-syntetisoijalla. Teoksen filmimateriaali (16mm) on ohjaajan itsensä kuvaamaa ja kehittämää, lukuun ottamatta sotakuvia, jotka ovat found footage -materiaalia. Mikä aika on? asettaa ajan kokemuksen pohdinnan keskiöön. Teoksen ihmishahmot ovat kiintopisteitä ajan kulumisen ja loppumisen pohdinnoille. Sotakuvat toimivat universaaleina symboleina, jotka heijastavat ihmisluonnossa kaikkina aikakausina ilmenevää väkivaltaa. Teoksen kautta on mahdollista pohtia ajan katoavaista olemusta sekä katsojan suhdetta konfliktien täyteiseen aikaan, jota elämme.

Production Year
2020
Duration
00:07:15
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Mikä aika on?
Finnish Title

Mikä aika on?

English Title

What Time Is?

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Niina Suominen (Kuvaaja), Niina Suominen (Käsikirjoittaja), Niina Suominen (Leikkaaja), Niina Suominen (Ohjaaja), Jukka Ruohomäki (Säveltäjä), Niina Suominen (Tekijä), Niina Suominen (Tuottaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Force Majeure Films (Tuotantoyhtiö)
Press Photos

Niina Suominen

Born: 1973

Niina Suominen on valmistunut Turun Taideakatemiasta 2004. Hänellä on myös sepän, eläintenhoitajan ja metsätyöntekijän koulutus. Suominen työskentelee ohjaajana ja mediataiteilijana käyttäen perinteisiä animaatiotekniikoita. Suomisen töitä on esitetty laajasti eri yhteyksissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän asuu ja työskentelee Varsinais-Suomessa.